De schietsportvereniging in Noord-Limburg waar op
ieder niveau de schietsport beoefend kan worden.

SV de Grensstreek

Met een "doel" voor ogen!

Aktiviteitenkalender

<<  Februari 2019  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728   

Laatste nieuwsManon Smeets Brons op Europese Kampioenschappen

Manon EK2018 Afgelopen week is Manon Smeets samen met Pea Smeets en het Nederlands Team afgereisd naar Györ in Hongarije. Vrijdag was hun eerste wedstrijd individueel, waar van elk Europees land de beste 3 schutsters konden worden geselecteerd voor deelname aan dit toernooi. Voor Manon viel alles precies zoals het moest en ging goed van start en kon gelijk mee in de kop van de wedstrijd en eindigde met een score over 60 schoten met 625,0 ringen, wat een gemiddelde aangaf van 10.4. Met deze score wist ze zich als 8ste te plaatsen in de finale van deze Europese Kampioenschappen. Voor Pea ging het begin wat stroever met 2x een 103 serie (10.3 gemiddeld) was er al een geringe achterstand met de kop, helaas zat er in deze wedstrijd niet meer in en moest ze met een score van 615.2 ringen genoegen nemen en kwam ze niet in aanmerking voor een Finale plek. Manon wist gelijk in de finale de koppositie naar zich toe te trekken en naar 12 schoten 0.9 voorsprong te hebben op haar Deense concurrente. Na het 14e schot moest ze helaas het onderspit delven en kwam de voormalige Olympia gangster er net voorbij. Tot aan het einde wist ze nog mee te strijden om een medaille plaats en was ze tevreden en super trots op haar mooie 3e plaats op dit EK in Györ.

Pea's resultaat tijdens EK

Zaterdag was het de beurt aan Pea om samen met Peter Hellenbrand in het Team Mix deel te nemen. Hier moesten beide schutters hun wedstrijd schieten over 40 schoten, samen werd de score dan bij elkaar opgeteld en vergeleken met de andere mix teams. Pea en Peter die beiden sterk van start gingen, hadden helaas in de 2e serie een mindere score. Door nogmaals alles op alles te zetten leek het erop dat ze terug kwamen in de wedstrijd, maar helaas was dit te laat om nog een goed Team resultaat neer te zetten. Met een score van 412.2 voor Pea en 414.3 voor Peter, kwamen ze op een totaal score van 826.5 ringen en kwamen ze 7.5 ringen te kort voor een finale plaats. Helaas zat er deze keer niet meer in.

Nederlands Team tijdens EK

Zondag waren de 3 dames van het Nederlands Team aan de beurt, Pea en Manon Smeets en Mandy Mulder. Ook nu was er een sterke delegatie van de verschillende landen aan de start gekomen en was bekend dat elk minder schot gelijk een achterstand zou opleveren. Team Smeets ging sterk van start en wist zich boven in de regionen te nestelen. Helaas kwam Mandy iets minder goed uit de start blokken, maar wist zich goed te herstellen. Door de minieme achterstand op de voorste Teams, kwam er wat druk op de series en moest men er alles aan doen om de opgelopen achterstand te herstellen. Dit zat niet in de mogelijkheid ondanks een sterk herstel, lieten de concurrenten geen mindere scores zien. Met een score van Manon 308.7, Pea 308.5 en Mandy 305.2 kwamen ze als totaal 6 ringen te kort om deel te mogen nemen aan de finale voor Teams.

inlog-icon

sponsorklikssponsorkliks

   
Copyright © 2019 - s.v. De Grensstreek Belfeld - All Rights Reserved.