Wesley en Demi Nederlands Kampioen

2018 07 01 Persbericht NK Demy Wesley Belfelds succes op NK

Afgelopen weekend moesten 5 schutters hun kwaliteit laten zien op de Nederlandse Kampioenschappen in Arnhem in de discipline Luchtgeweer.

2018 07 01 Persbericht NK Joel Joël Linssen 3e

Joël mocht zaterdag al vroeg in de morgen op de schietbaan starten, ondanks de grote groep aan geselecteerde schutters wist Joël zich als 5e te plaatsen voor de Finale met een score van 339,4 ringen voor de finale. In de finale wist hij zich door een sterke serie te schieten nog te verbeteren naar een 3e plaats. Met een 3e plaats en dus de Bronze medaille kan hij terugkijken op een mooi NK.

Demi Nederlands Kampioen Dames Junioren B

Gelijk daarna moest Demi Holthuijsen bij de dames junioren B zich in het schuttersveld begeven. Met een mooie wedstrijd van 378,4 wist zij tot plaats 5 te komen in de wedstrijd en zich zo te plaatsten voor de finale in haar klasse. Na een kleine pauze is Demi goed van start gegaan in de finale en begon ze met een serie van 100.5, waarbij ze een voorsprong creëerde van 5 ringen. Deze voorsprong heeft ze niet meer uit handen gegeven maar door zeer constant en geconcentreerd te schieten zelfs uit te bouwen. Demi werd met overmacht bij de Junioren B Dames Nederlands Kampioen.

Wesley Nederlands Kampioen Heren Junioren A

Later op de middag moest Wesley Holthuijsen bij de Heren Junioren A aan de bak. Wesley die vorig jaar op de hoogste trede mocht staan, voelde de druk op zijn schouders en wilde graag zijn titel prolongeren. Vanaf het begin was de spanning te snijden bij Wesley, door hier extra op te hebben getraind wist hij al snel een verschil te maken met zijn naaste concurrenten in de wedstrijd. Met een score van 609.9 ringen wist hij zich als 1ste te plaatsen voor de finale. In de finale liet Wesley zien goed om te kunnen gaan met de druk, vanaf het begin was er een voorsprong die geleidelijk werd uitgebouwd tot een niet meer te inhaalbare score wat resulteerde in een Nederlands Kampioenschap.

2018 07 01 Persbericht NK Manon Manon 3e

Pea en Manon Smeets moesten zondag morgen bij de dames senioren deelnemen bij de dames senioren. Ook hier lag de verwachting hoog dat een finaleplaats zeer zeker het doel moest zijn, daar de concurrentie bij de dames elk jaar zwaarder werd. Manon wist zich als 2e te plaatsen met een score van 410.7 en Pea met 410.1 als 4e in de wedstrijd, waardoor deelname aan finale verzekerd was. In de finale gingen beide dames sterk van start en wisten beide zelfs gedeeld op de 1ste plaats te staan tijdens de finale na 14 schoten. Helaas kwamen er toen een mindere score bij beide dames, waardoor de concurrentie weer sterk dichterbij kwam en het zeer spannend werd in de finale bij de dames. Helaas kwam het Waterloo voor Pea al snel en moest ze genoegen nemen met een 5e plaats. Manon kon zich nog net op het podium schieten met een mooie 3e plaats en zo de Bronzen plak mee naar huis te nemen.

Al met al een geslaagd NK voor de schutters van S.V. de Grensstreek met 2 Nederlandse Kampioenen en 2 Bronzen medailles.