De schietsportvereniging in Noord-Limburg waar op
ieder niveau de schietsport beoefend kan worden.

SV de Grensstreek

Met een "doel" voor ogen!

Aktiviteitenkalender

<<  <  September 2019  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Laatste nieuwsNK- 3x Goud, 1x Zilver en 1x Brons en Nieuw Nederlands Record

2019 07 01 Persbericht NKs VeteranenNederlands Kampioenschap Opgelegd:

De schutters van S.V. de Grensstreek hebben zich weer van de goede kant laten zien op de 2 NK`s die zijn gehouden. Als eerste moesten de geselecteerde Veteranen en Junioren Opgelegd Luchtgeweer aan de bak in Hoogeveen.

  • Voor de jeugdigere schutters Jason en Kevin de Klein, was het helaas niet de dag om in aanmerking te komen voor een podium plaats. Kevin moest met een score van 330.1 en 15e plaats genoegen nemen, maar voor de eerste keer deelname aan een NK was het een mooi resultaat. Grotere broer Jason kwam wat beter uit de start blokken en wist met een score van 377.4 zich nog net als 8ste te plaatsen in de finale. In de finale wist hij zich nog 1 plaats te verbeteren en eindigde als 7e op het NK in Hoogeveen in de discipline Junioren D-opgelegd.
  • De veteranen Jack Zeegers, Cor Deelen en Jan van Ass wisten wat van hun verwacht zou worden. Als Limburgs en Zuid Nederlands Kampioen als Team en Schutters, was de druk aan hun kant om zich te bewijzen. In de wedstrijd kwamen ze eruit als Nederlands Kampioen Team met een score van 1249.5 en een Nieuw Nederlands Record.
  • In de Finale die van start gine met alle 3 de schutters van sv de Grensstreek wist Jan met een score van 418.0 zich als 3e te plaatsen, Cor met 416.3 als 5e en Jack met 415.2 als 6e van de beste 8.
  • In deze zinderende en spectaculaire finale wist Jack Zeegers zich als Nederlands Kampioen uit de bus te komen, Cor Deelen werd 3e en Jan van Ass werd verdienstelijk 6e.

Nederlands Kampioenschap Vrijstaand

Verder moesten de Luchtgeweer Vrijstaand schieten, maar dan in Arnhem. Zondag de senioren en zaterdag de junioren.

  • Als eerste moest Demi Holthuijsen haar kunnen laten zien, helaas waren de verwachtingen van vorig jaar dit jaar niet te realiseren. Vanaf het begin was de spanning hoog en had ze moeite om haar Titel te verdedigen. Met een score van 392.9 en plaats 4 in de wedstrijd was ze niet tevreden. In de finale was de druk zo hoog weer, dat er vanaf het begin te lage scores op het score bord kwamen en de achterstand opliep. Met een 7e plaats moest ze dit jaar genoegen nemen.
  • Hierna moest Joël Linssen bij de Junioren B Heren zijn waarde laten zien, in de training waar het de laatste weken steeds beter en stabieler ging, kwam het er in de wedstrijd niet uit. Met een score van 359.4 ringen kwam Joël niet verder als 14e in de ranking en was hij teleurgesteld in het resultaat.
  • Tenslotte moest Koen Cuijpers zijn primeur maken bij het NK Staand. De spanning was te snijden bij zijn debuut, maar wist na enkele schoten zijn ritme te vinden in de wedstrijd. Boven verwachting wist hij te eindigen met een score van 348.5 en plaats 6. De finale was bereikt, wat niet in de planning stond. In de finale wist Koen nog 1 plaats op te schuiven en zich als debutant bij de Junioren C als 5e te plaatsen op de eindranking.


2019 07 01 Persbericht NKs DamesOp Zondag moesten de Senioren schieten, om 09.00uur moesten de Dames met Manon Smeets starten. Manon die niet sterk startte en in de eerste serie als 6e stond, na gesprek met coach en zich weer te herpakken wist ze zich na de 3e serie als 1ste te ranken. Dit gaf ze na 60 schoten niet meer uit handen en had als score 620.7 ringen en plaatste zich als 1ste voor de finale. In deze finale was in het begin nog concurrentie aanwezig, waarna er spanning opkwam bij de andere schutters en hier nu de ervarenheid en om kunnen gaan met druk in het voordeel uitkwam en met ruime voorsprong van 4 ringen het Nederlands Kampioenschap bij de Dames Senioren naar Manon Smeets ging.

2019 07 01 Persbericht NKs HerenHierna moest Debutant Wesley Holthuijsen bij de Heren Senioren zijn kunnen laten zien. Wesley nog Nederlands Kampioen bij de Junioren A Heren, wist wat er van hem verwacht werd. Opdracht was Finale halen, dit was in het begin nog niet zichtbaar, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam hij steeds beter in zijn ritme. Op het einde wist hij alleen nog Peter Hellebrand voor zich te dulden en eindigde zijn wedstrijd als 2e met een mooie score van 615.5 ringen. In de finale waar de beste 8 schutters allemaal weer op 0 beginnen, was dus alles weer mogelijk. Al vanaf het begin met een score van 102.0 stond hij als 2e geplaatst, door gefocust te zijn heeft hij dit niet meer uit handen gegeven en wist Wesley Holthuijsen huiswaarts te keren met een zeer verdiende Zilveren Medaille.

Al met al een goed en vooruitstrevend weekend voor de deelnemers aan de NK’s van S.V. de Grensstreek.

docx2019-07-01-Persbericht-NKs.docx

 

inlog-icon

sponsorklikssponsorkliks

   
Copyright © 2019 - s.v. De Grensstreek Belfeld - All Rights Reserved.