De schietsportvereniging in Noord-Limburg waar op
ieder niveau de schietsport beoefend kan worden.

SV de Grensstreek

Met een "doel" voor ogen!Historie

Een korte geschiedenis van “De Grensstreek”

De vereniging werd op 31 mei 1991 opgericht in de Manege de Grensstreek te Belfeld. Deze oprichting kwam tot stand doordat de toenmalige oprichters de schietsport in Noord-Limburg, en in Belfeld in het bijzonder, op een meer professionele manier wilden gaan beoefenen.

De Luchtschietsport is niets voor niets een Olympische discipline. Met deze gedachte in het achterhoofd werden hiertoe in de statuten dan ook de volgende regels opgenomen: - S.v. “De Grensstreek” zal haar leden in de gelegenheid stellen de schietsport te beoefenen en - zij zullen dit doen door middel van het geven van instructie, het houden van oefeningen, wedstrijden en andere geoorloofde middelenen die daartoe ter beschikking zijn. Met gezamenlijke krachten heeft men toen van een voormalige opslagruimte in de Manege “de Grensstreek” een volwaardige luchtschietsportaccommodatie gemaakt. Deze accommodatie werd echter na enige jaren veel te klein. De leden van de vereniging hebben toen het bestuur de opdracht gegeven om verzelfstandiging of uitbreiding te onderzoeken.

Na veel wikken en wegen zijn bouwplannen gemaakt en is er in 1999 gestart met de bouw van “Schietsportaccommodatie s.v. de Grensstreek”, aan de Sportlaan 15 te Belfeld. De accommodatie is geheel gerealiseerd door eigen arbeid van de leden en op 6 november 1999 feestelijk geopend. In deze accommodatie kan geschoten worden met luchtgeweer en luchtpistool. Tevens is deze accommodatie geschikt om de mindervalide sportschutter de schietsport te laten beoefenen.

Het logo van de vereniging is gebaseerd op de vlag van de voormalige gemeente Belfeld, drie verticale banden van respectievelijk blauw, geel en zwart, met in de linkerbovenhoek een witte klok (bel). De kleuren van de vlag werden overgenomen uit het wapenschild.

 

inlog-icon

sponsorklikssponsorkliks

   
Copyright © 2019 - s.v. De Grensstreek Belfeld - All Rights Reserved.